Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Aston Martin vsází na elektřinu

Aston Martin překvapivě představil „nový“ Rapide, nic by na tom nebylo, kdyby se nejednalo o model Rapide S prototype, který je zcela elektrický. Na vývoji toho sportovního sedanu spolupracuje s firmou ChinaEquity a Williams Advanced Engineering. Do dvou let by měl spatřit světlo světa první sériový plně elektrický Aston. Elektrický Rapide, neboli RapideE je určen jako symbol britské inovace.

aston-martin-rapide-2015-e-119

Model se představil v Londýně, bohužel nejsou známé žádné specifikace, takže parametry jako je velikost akumulátorů, výkon nebo poháněná náprava nám zůstávají utajeny. Mluvčí automobilky Simon Sproule však přislíbil, že budou postupně odtajňovány. V kuloárech se šeptá, že by snad mohl mít až 1.000 koňských sil, uvidíme.

Aston Martin si tímto krokem buduje eco friendly image a dotahuje na konkurenci, která již má ve své flotile nějaký ten hybridní nebo elektrický model. Elektromotory umožňují dosahovat úctyhodných výkonů a točivých momentů, přitom nezatěžují přírodu vysokými emisemi CO2. Dá se tedy předpokládat, že RapideE nebude jediným elektrickým supersportem od Astonu.

 

 

Written by:

Published on: 26.10.2015

Filled Under: Inteligence v autech, novinky

, , ,