Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Skylink dočasně vypnul kanál Dvojka (HD) kvůli fotbalu

Satelitní operátor Skylink začal blokovat fotbalové přenosy Evropské ligy na kanálech Dvojka a Dvojka HD. Operátor byl donucen k „vypnutí“ přenosu na kartách pro region Česká republika.

„Vypnutí požaduje společnost CET 21, která je vlastníkem práv k vysílání vybraných zápasů Evropské ligy na území České republiky, přičemž provozovatel programů Dvojka a Dvojka HD, společnost RTVS má vysílací práva jen pro území Slovenské republiky.“ zdroj PR M7 Group S.A.

Slovenská veřejnoprávní televize (RTVS) má vysílací práva na fotbalovou Evropskou ligu pouze na území Slovenské republiky. Z tohoto důvodu si CET 21 nepřeje, aby byly přenosy dostupné na území České republiky.

Momentálně, je otázka do kdy, lze tento „problém“ vyřešit jednoduše. V zákaznické zóně lze měnit region karty, takže stačí změnit na region Slovenská republika a mělo by to v pořádku fungovat.

Dočasné blokování pro určitý region ovšem není novinkou. Někteří operátoři stejným způsobem blokují přenosy např. fotbalové Ligy mistrů UEFA, na kterou vlastní vysílají práva pro Slovenskou republiku rovněž RTVS, ale pro Českou republiku společnost O2. Tam má konkrétně práva na 7 úterních utkání a všech 8 středečních utkání. Jeden úterní zápas se vysílá bezplatně na volně dostupném programu ČT Sport.