Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Aktuální novinky v DVB-T

Pozemní vysílání má pro své diváky několik novinek. Veškeré dění se odehrálo ve čtvrtém celoplošném multiplexu (MUX 4). Objevily se zde dva nové programy – Prima Comedy Central a Mňau TV, naopak kanál Nova Cinema musel z kapacitních důvodů tento multiplex opustit.

Mnau-TVPozice Mňau TV se ve čtvrtém multiplexu objevila v pátek 4.12.2015. Mňau TV je zbrusu nový projekt společnosti CE Media s.r.o., která rovněž provozuje gastronomický a lifestylový kanál Mňam TV. Stanice se bude zaměřovat na domácí zvířata – primárně bude o psech, kočkách, koních a dalších zvířatech, které obklopují náš svět. Přesný datum startu není známý. Provozovatel stanice však informoval, že by to mělo být ve druhé polovině prosince.

Zábavní a komediální stanice Prima Comedy Central dnes zahájila testovací vysílání. Promo smyčka přináší ukázky z chystaných pořadů stanice. Prima Comedy Central je společný projekt americké společnosti VIMN (Viacom International Media Networks) a FTV Prima. Program bude provozovat MTV Networks, vlastněná VIMN. FTV Prima propůjčuje nové stanice svoji značku a bude pro nový kanál zajišťovat prodej reklamy. Stanice Prima Comedy Central přejde na pravidelné vysílání 14.12.2015 v 15:00 hodin. Společnost MTV Networks provozuje mimo jiné také světoznámé kanály Comedy Central, nebo Comedy Central Extra, které jsou dostupné u některých operátorů i u nás v České republice.

Seriálový a filmový kanál Nova Cinema skončil v multiplexu 4. Stanice ukončila souběžné šíření ve dvou celoplošných DVB-T muxech. Stanice musela opustit tuto síť, aby uvolnila pozici pro kanál Prima Comedy Central. Tím bylo ukončené duplicitní vysílání tohoto kanálu. Vysílání Nova Cinema je nadále dostupné na klasickou pozemní anténu ale už pouze v multiplexu 2. V tomto multiplexu se nachází také programy TV Nova, Prima, Prima Cool a TV Barrandov.

Provozovatel celoplošného multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting s.r.o., se tak může těšit z rozšíření nabídky kanálů ve své sítí. Ke dnešnímu dni obsahuje tyto programové pozice: TV Fanda, TV Smíchov, TELKA, RELAX, REBEL, TV Mňam, TV Mňau, Prima COMEDY CENTRAL a Rádio Čas. V některých regionech je šířen i regionální program.

seznam vysílačů multiplexu 4

seznam vysílačů multiplexu 4