Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

CES: Audi ukázalo interiér budoucnosti

Tak jako každý rok automobilka Audi opět nabízí letmý pohled do své budoucnosti na veletrhu CES. Letos ukázalo revoluční koncept, který se nazývá Virtual Dashboard, jedná se o následovníka Virtual Cockpit, který měl svou premiéru v Las Vegas před dvěma lety, v modelu TT. Tato „virtuální přístrojová deska“ byla představena na modelu Audi E-Tron Quattro Concept. Virtual Dashboard bychom měli v sériové výrobě spatřit u nové Audi A8, která se objeví během následujícího roku.

audi-e-tron-quattro-concept-images-01

Virtual Dashboard je tvořen  dvěma displeji s vysokým rozlišením v kombinaci s Virtual Cockpit, který je umístěn v kapličce přístrojů. Displeje disponují technologií Samsung OLED. Centrální displej AMOLED má rozměr 14,1 palců a jako poprvé v automobilovém průmyslu je zakřivený! Pod centrálním displejem je umístěn další, který už je ale menší. Všimněte si, že v celém interiéru se vyskytuje minimum mechanických tlačítek, nebo ovladačů. Bystré oko čtenáře spatří na středové konzole pouze tlačítko výstražných světel a startovací tlačítko.

audi-virtual-dashboard-etron-quattro-ces-4-1

Nyní se dostaneme k funkčnosti a organizaci Virtual Dashboard, Centrální displej řidiči i cestujícím servíruje, takzvané „klasické informace“ – jedná se o příkazy navigace, audio/rádio/TV informace, počasí nebo nastavení systému. Naopak na spodním displeji může posádka nastavovat klimatizaci nebo výhřev/ventilaci sedadel. Nenechme se klamat, pokud je potřeba, menší displej se dokáže „změnit“ na tablet, do kterého je možné zadávat různé informace, například přidávat kontakty do adresáře, nebo destinace v navigaci. Jedná se o evoluci malého samostatného touchpadu nabízených v současných modelech Audi.

Celý systém je také možné ovládat gesty, které jsme si osvojili při používání chytrých telefonů.

 

Written by:

Published on: 16.1.2016

Filled Under: Inteligence v autech, novinky

, , , , ,