Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

HD kanály NOVY se vrátily do nabídky Skylinku

Programy skupiny NOVA jsou v satelitní službě Skylink dostupné zákazníkům opět i v HD rozlišení. Výpadek trval celých pět měsíců.

Nova HD, Nova Cinema HD a Fanda HD. I tyto kanály mohou opět sledovat abonenti satelitní platformy Skylink. Dlouhých pět měsíců mohli diváci sledovat pouze SD vysílání. K návratu všech tří HD programů do nabídky Skylinku došlo dnes 25.1.2016 kolem 15 hodiny.

Společnost CET21 (provozovatel skupiny Nova), se dohodl s lucemburskou mediální skupinou M7 Group (vlastníkem platformy Skylink), na distribuci HD programů skupiny Nova. Diváci najdou tyto stanice na původních HD pozicích, na kterých vysílaly do srpna loňského roku.

Vedle návratu HD programů skupiny Nova (Fanda HD, Nova Cinema HD a Nova HD) se diváci příští úterý dočkají dalších kanálů provozovatele – sportovní stanice Nova SportNova-International 2 HD a mezinárodního programu Nova International. Právě Nova International je opředena záhadami a spekulacemi. Jedna z možností dle NOVY je ta, že na kartách určené pro region Slovenká Republika budou vypnuty všechny kanály NOVY a zůstane pouze Nova International. Jak to vše ale ve skutečnosti dopadne, se dozvíme již brzy.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo nalézt dohodu, díky které se mohou zákazníci Skylinku opět dívat na stanice skupiny Nova v té nejvyšší kvalitě. Sportovní fanoušci se navíc mohou těšit na stanici NOVA Sport 2, která je nabitá zajímavými sportovními přenosy a zážitky,“ uvedl Christoph Mainusch, generální ředitel a jednatel skupiny Nova, a dodal k situaci na Slovensku: „Nová stanice NOVA International umožní divákům na Slovensku sledovat to nejlepší z naší vlastní tvorby, a to ve stejném čase jako diváci na českém trhu. Jsem rád, že jsme se dohodli na šíření obou našich sportovních kanálů i NOVA International na Slovensku právě se Skylinkem jako největším místním operátorem.“

technické parametry Nova HD, Nova Cinema, Fanda HD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,875 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

.