Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Téma: Bezdrátové nabíjení způsobuje závislost!

me2Průměrně strávím hledáním svého mobilu 5 minut denně (více než 30 hodin ročně), i přes to, že ho mám vlastně pořád v ruce. To je v přepočtu celá jedna recenze na PCDAYS! Odkládacím návykům nepomohlo ani zavedení pevného řádu dle návrhu Leffinqwellova psacího stolu. Jeden okamžik však naprosto převrátil můj život naruby. Na nádraží jsem potkal partičku iPhonistů krčících se v růžku u jedné zásuvky. To je ono! Pomyslel jsem si… Když to funguje u nich, bude to pravděpodobně fungovat i u mě. Inu, sehnal jsem si magický zdroj energie – bezdrátovou nabíječku.

Co vám budu povídat, forma bezdrátové nabíječky je v dnešním provedení stará skoro jako mobily samotné. Už 15 let zpátky, míval můj plastový Alcatel nabíječku v podobě docku, který se dával na stůl. Protože to bylo cool mít takový dock, člověk si tam ten telefon vždycky dal, aby ukázal, že nemá jen tak obyčejný drát. Nebo, aspoň mi to v 10 cool přišlo. Stejný WOW! efekt má i bezdrátová nabíječka v kanceláři.

Dock má už na první pohled problém, má konektor. Konektor, do kterého se musíte trefit a když budete moc suroví, tak ho zlomíte. Bezdrátové nabíjení, ale není zase tak bezdrátové, jak by se mohlo zdát… Boj s vystouplou čočkou fotoaparátu začíná, i malá mezírka totiž často zaviní rozpojení nabíjení. Troufnu si říci, že technologie v indukční ploténce je svým rozsahem více bezdrátová, než bezdrátová nabíječka. Možná by se dokonce dala přejmenovat na bezdrátovou ploténku.

Problém druhý – sdílení. Dock jen tak někomu nepůjčíte, protože většinou má přesné rozměry. Bezdrátová nabíječka je v tomto bezpochyby univerzálnější, telefon ale musí podporovat bezdrátové nabíjení. V případě, že nepodporuje, ještě stále není nic ztraceno. I když… vlastně je… K bezdrátovým nabíječkách existují i nevzhledné nabíjecí obaly. Většinou váš iPhone prodlouží na délku světelného meče se sílou Temelínu, bál by se i Luke Skywalker.

Když váš chytrý telefon podporuje bezdrátové nabíjení, drama nekončí. Váš telefon může podporovat standard bezdrátového nabíjení Qi nebo PMA. Moderní telefony naštěstí většinou podporují oba standardy.

Jedna bezdrátová nabíječka nestačí, dvě jsou optimum. Jedna domů, druhá do práce. No a když už jste si koupili všechny tyto podložky, přece je jen tak nenecháte ležet v koutě. A jsme u toho, právě jste se naučili odkládat telefon na to správné místo, od této chvíle už nikdy nebudete odcházet s vybitým mobilem.

Written by:

Published on: 11.6.2016

Filled Under: Hlavní strana, Osobní blog, Téma

,