Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Enrique Iglesias chytal drona s kamerou, posekal mu prsty

Slavný popový zpěvák Enrique Iglesias se po nedělním vystoupení zotavuje z nepříjemného střetu s dronem a zřejmě zpytuje své svědomí. Při koncertu v Mexické Tiujaně totiž začal na stage chytat drona s kamerou, která se stará o záznam obrazu z netradičních pohledů. Přináší tak divákům jedinečné pohledy, kam by se nikdy nemohli kameramani s obrovskými zařízeními dostat a stavění ramen by bylo neskutečně finančně náročné.

Enrique si zřejmě říkal, že bude víc cool, když drona chytne a udělá si s ním selfie. (jinak nechápu, proč by ho tahal za kameru a dělal pózy) Jenže se celý incident zvrtl, při jednom z větších popotažení drone ztratil balanc a zpěvákovy prsty skončily mezi rotujícími lopatkami. Následně ještě drone kompletně ztratil balanc, takže jakmile jej Enrique pustil, nebezpečně odletěl mezi diváky.

enrique-iglesias-drone

Zpěvákovi bylo lékaři doporučeno zrušit okamžitě show, nakonec po částečném ošetření rány ještě 30 minut vystupoval.

O co hůř, tento nešťastný incident zaviněný vlastní blbostí může negativně ovlivnit připravovaný zákon o dronech. Momentálně si může každý z nás koupit jakoukoliv kvadro,hexa,octa,…-koptéru a lítat si s ní kam chce. Odpůrci teď budou mít další trumf do kapsy.

Jeden drone může vážit od pár set gramů až po několik desítek kilogramů v případě speciálních strojů pro DSLR (zrcadlovky). Lopatky se točí při tisících otáčkách za minutu. Doufejme, že toto nezodpovědné chování nebude nikde zohlednováno. Až se bude hledat herec pro akční hollywoodský biják „Válka s drony“ nebo „Lovec dronů“, má Enrique každopádně hlavní roli jistou.

Video s incidentem

Zdroj obrázku: @joebonillaoficial

Written by:

Published on: 1.6.2015

Filled Under: Hlavní strana, novinky