Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Přehled největších novinek ve Windows 10

Nové Windows 10 přináší množství vylepšených funkcí, po kterých uživatelé volali. Tou největší změnou je nabídka start, virtuální plochy, prohlížeč Edge a mnoho dalších drobností. Pojďme se tedy podívat na to nejzajímavější z celého systému.

Nabídka Start

Nová nabídka Start je to, po čem volali uživatelé Windows 7 již po vydání Windows 8. Nedokázali se smířit s tím, že o tuto nabídku přijdou a raději ani neupgradovali, ačkoliv byla aktualizace první měsíc takřka za hubičku . Tlak veřejnosti byl na Microsoft tak velký, že nakonec povolil a klasickou nabídku Start vrátil. Avšak je zde provedena jako kompromis mezi nabídkou z Windows 7 a Windows 8 – je to klasická nabídka Start se seznamem aplikací a nastavením, ale obsahuje aktivní dlaždice, které známe z Windows 8.

2015-07-30 11_22_10-

Novou nabídku Start je možné si přetvořit k obrazu každého z nás. Je možné ji roztahovat do šířky a do výšky. To lze provézt najetím na okraj nabídky a následným roztažením. Zatímco výšku lze měnit libovolně, šířka je k dispozici pouze ve dvou velikostech.

Po vyvolání nabídky lze přímo psát, čímž začne počítač ihned vyhledávat jak mezi lokálními soubory, tak na internetu. Windows 10 vyhledává pomocí vlastního vyhledávače Bing, v našich končinách je tedy téměř nepoužitelný.

2015-07-30 11_44_27-

Pokud máte dotykové, nebo konvertibilní zařízení, rozhraní se automaticky přepne do režimu pro celou obrazovku. Ačkoliv je tato funkce celkem fajn, z nepochopitelného důvodu se schovají aplikace, které běží skryté na hlavním panelu a nelze k nim nijak přistupovat.

Upravený pravý postranní panel

Written by:

Published on: 30.7.2015

Filled Under: Hlavní strana, novinky, Windows 10

, , , ,